среда, 21 февраля 2018 г.

…А Сотня відлетіла в небеса 

«…А Сотня відлетіла в небеса» -  під такою назвою працівники Радомишльської публічної бібліотеки спільно з творчим колективом  районного Будинку культури провели пам’ятний вечір для громадськості міста.
          На фоні відеосюжету линуть слова:

                            ,,,Вже не повернеться додому той хлопчина,
                            Що його вчора тільки мати відпустила,
                            Поцілувала, тихо мовивши: «Іди, дитино,
                            За щастя України, бо вона – єдина»

         Далі ведучі ведуть мову про те, що Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу. За нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі… І більшість з них – молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.


                  …Вже не побачить батько,не зустріне мати…
                            Живого сина більше в світі вже нема…
                            Прийшли у путь останню проводжати
                            Своїх Героїв… вічная їм честь й хвала

       
  Своїми спогадами про ті тривожні події на Майдані 2014 року поділився учасник тих подій, секретар ОТГ Міхненко В.В і закликав пом’янути і вшанувати, в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку – героями Небесної сотні, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.

         В пам’ять про загиблих оголошується хвилина мовчання.
         А в особі учнів 11 класу Фетман В. Бубенкова В, Грушко В, Балтаєва В гімназіі міста Радомишля прозвучали хвилюючі поетичні рядки про воїнів Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками.

         Зворушливо учні гімназії Фетман В та  Балтаєв В відтворили сценку прощання воїна з коханою, який пішов на війну, а вона щоночі молиться й чекає, і вірить… і продовжує любить…


         А учениця 2 класу гімназії Косатенко Марія та учень 5 класу ЗОШ №5 Фещенко Костянтин вийшли на сцену , тримаючись за руки і подякували героям – сучасникам за щасливе майбутнє, за свіжий весняний вітер, за сонечко в небі. А ще Маша написала листа солдату, щоб він повернувся живим і здоровим.

            Мій любий солдате, пишу я до тебе
              З подякую щирого серця,
             Що маю сьогодні я мирнеє небо,
              Й надію, що лихо минеться…

         Зворушливо прозвучали пісні у виконанні творчого колективу районного Будинку культури Домбровського В, Дацюк М, Бернацької Є, Третяк В.
         Чудово вплелися в цей вінок пам’яті полеглим героям танцювальні композиції у виконанні вихованців танцювального колективу «Силует» в постановці Вишнівської Т.О.


         Також на заході прозвучала молитва за полеглих героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. І хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.



         Пісенною молитвою «Боже, Україну збережи» у виконанні вокального ансамблю Будинку культури й завершився вечір- реквієм.


Комментариев нет:

Отправить комментарий