четверг, 18 апреля 2013 г.

Земля у нас тільки одна!




Роздуми біля книжкової полиці
   «Чорнобиль не має минулого часу»
   Перехожий: - Знову весна і знову говорять про Чорнобиль, про грандіозні масштаби катастрофи і про боротьбу з тим невидимим противником, яка триває і сьогодні. Нагадує про себе пусткою-зоною і тисячами втрачених життів і хвороб, смертельних і невиліковних. І поміж нас люди, вирвані з корінням з рідного грунту з своєю тугою і тривогою…
   Еколог: - Літопис всенародного подвигу продовжується і досі. Біда кордонів не визнає, радіаційно забруднені поля, ліси, сади. Стражденна Земля благає про допомогу і криком кричить про те, що природа беззахисна перед сучасними техногенними втручаннями в життя планети. Надто легко руйнує людина природні умови життя задля свого достатку і зручності. А потім наступає розплата, гірка, полинна. Усвідом, людино, чи правильно чиниш ти?
    Мудрець: - Людина, як і вся природа прагне до Сонця, до життя. Людино, для тебе опорою в житті є Земля. Ходи по ній босими ногами і ти відчуєш її тепло і силу. Скуштуй її соковитих плодів і вона одарить тебе здоров’ям. Подякуй їй за її дари і це принесе тобі, твоїм дітям, і майбутнім потомкам любов і щастя.
    Земля: - Людино! Кожного дня ти бачиш, як з-за горизонту сходить сонце. Воно обігріє тебе. Кожного року наступає весна, вона пробудить і дасть сили тобі. Кожної осені насолоджуйся моїми плодами і дарами. Вони подарують тобі життя і здоров’я. Живи, Людино! Я для тебе колиска, я для тебе опора і я твій останній пристанок. Тільки збережи, люби і захисти мене!
   Чарівна Полісянка: - Об’єднаймося всі гуртом, хто чув нас сьогодні і почує нас завтра. Не будьмо байдужими. Любімо життя, любімо Землю, природу і цей чарівний світ. Від нашої любові розквітне Земля.
    Цю історію вам повідала оптимістка, завжди у весняному настрої «Чарівна Полісянка».

3 комментария:

  1. Уявіть собі, якби кожен, прокинувшись ранком, подякував за новий день, за друзів, за все, що маємо навколо - думаю, що тоді б набагато обережнішим було ставлення до всьго, що накопичила Природа за увесь час існування нашої планети. Адже, висловлюєш подяку за те, що цінуєш, сприймаєш як диво... Може і жити ми стали б краще і красивіше?..

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую за гарні слова-відгуки. Я відчуваю, що вони об"єдналися, злилися з закликами любити Землю і це дає ще більш велику, потужну і позитивну енергію для розквіту нашого чарівного світу.

      Удалить

  2. Вітаю, дозвольте вам передати естафету конкурсу "Вітрила МРІЙ"
    http://2biblternopil.blogspot.com/2013/04/blog-post_26.html#!/2013/04/blog-post_26.html

    ОтветитьУдалить