вторник, 4 июля 2017 г.

Бібліотеки і духовна культура суспільства

"Ми колись зрозуміємо,що допогти людям бути особистостями значно важливіше,ніж допомогти їм стати математиками чи знавцями французької мови" К. Роджерс 

                Храмом духовності,місцем збереження книжкових скарбів є бібліотека. Сьогодення вимагає від нас,бібліотекарів,виховати духовно багату,інтелектуально розвинену особистість,яка зможе використати набуті знання у своєму повсякденному житті,приносячи користь державі і народу.
              Тож і не дивно,що 30 червня 2017р. працівниками центральної районної бібліотеки був проведений семінар-практикум "Діяльність бібліотеки в контексті матеріальної і духовної культури суспільства" на базі бібліотеки с.Ставки(завідуюча бібліотекою Волинець В.І.)


               Справити враження на читача,зробити бібліотеку яскравою,внести ауру новизни - завдання не з легких. Зміни,які відбуваються навкруги,потребують нових рішень,нових підходів. Про це і велась мова на семінарі у виступах директора ЦБС Косатенко Н.В.,провідного методиста Йосипенко О.Д.,бібліотекаря I категорії Фещенко Н.Д.,а у виступі провідного бібліотекаря відділу комплектування і обробки літератури Гнетецької В.І. увага бібліотечних працівників була спрямована на введення в практику роботи бібліотек найближчим часом нової універсальної десяткової класифікації.


                Дохідливо й цікаво провела екскурс-подорож "Живе у ставках велика історія - мистецький маєток "Ставки" бібліотекар I категорії ЦРБ Стеценко О.І.
                 На семінарі прозвучала думка про те,що бібліотекар мусить усвідомлювати не лише те,що він повинен виростити,як добрий сівач чи садівник,а й те,що заважає рости доброму зерну,що слід викорінювати. Тому варто прислухатися до слів видатного українського філософа Григорія Сковороди:"Пізнай себе самого. Є в тобі гора твоя,є там ще й Божа" і донести ці слова до користувачів.
                 Продовженням теми духовності,про яку велась мова на семінарі,став концерт учасників художньої самодіяльності,який не залишив в залі нікого байдужим.

                На семінарі панувала атмосфера піднесеності і взаємопорозуміння,яка показала,що тільки в тісній співпраці і злагодженості можна досягти значних результатів в сільській громаді. І в цьому,безперечно,є велика заслуга сільського голови Волинця Віктора Миколайовича,який став для своєї громади і вмілим керівником,і добрим господарем і чудовою людиною.

Комментариев нет:

Отправить комментарий