пятница, 4 октября 2013 г.

Радомишльщина туристична

    Радомишлський район прийняв участь у заходах з нагоди Всесвітнього дня туризму, а також Дня туризму в Україні. На даній виставці наш район представив свою духовну, образотворчу експозицію.
    Радує те, що в наш час до м. Радомишля прокладена золота стежина Європейського транспортного коридору, історична дорога королів. І вже ось декілька років сюди приїздять туристи з України та європейських країн за тисячі кілометрів, щоб вклонитися єдиній у світі експозиції української домашньої ікони «Душа України» і полюбуватися, духовно освітитися від «Замку Радомисль».
Тому книга-альбом О.Богомолець «Домашні обрядові образи України» була окрасою і духовною величчю нашої експозиції, біля якої було людно і цікаво. А ще присутні мали змогу торкнутися черпаного папіру з таємним водяним знаком, виготовленим за технологією ХУІ-ХУІІ ст. , яким маркував свої аркуші Єлисей Плетенецький, архімандрит Києво-Печерської лаври. Цю технологію виготовлення папіру сьогодні відновила О.Богомолець.
    Славиться древній Радомишль своїм пивоварінням, яке виготовляється за давньою технологією і вабить до себе туристів. Велике захоплення викликав у глядачів солодкий пшеничний коровай з українською атрибутикою, гербом м.Радомишля та рушником «Радомишльський район», спечений з любов’ю дбайливими руками молодої радомишлянки.

     А яка ж виставка без української вишиванки та виробів народних умільців. Це перлина народних звичаїв. І вони радували присутніх своїми кольорами, формою, від них віяло давнім таким знайомим українським духом. Співзвучні і злилися воєдино з виставкою наші славні полісяночки-україночки, які щиро і тепло представили наш район на обласній виставці.

1 комментарий:

  1. Гарні відгуки про ваш замок-музей. Дуже хочеться його відвідати, і я думаю,що це скоро відбудеться.До зустрічі!

    ОтветитьУдалить