пятница, 29 марта 2013 г.

ЇЇ величність книга



Книга одне з найбільших див, створених людиною. Вона приходить до кожного з нас в ранньому дитинстві і залишається на все життя. І впродовж усього життя ми звертаємось до книжки. Недаремно в народі кажуть «Хліб годує тіло, а книга – розум». Хороша книга – щирий друг і порадник, вона розвиває розум формує душу. Адже часто-густо трапляється так, що вчасно прочитаний твір підказує людині вибір життєвого шляху, професії.

            З нагоди Всесвітнього дня книги та авторського права в Радомишльській районній дитячій бібліотеці пройшло свято книги, на яке була запрошена і Чарівна Полісянка. Цікавим для дітей був екскурс в історію книги та книгодрукування, проведений ведучими свята, працівниками дитячої бібліотеки. Діти дізналися, які були перші книги, чим писали та який матеріал використовували для створення книги. Здивування присутніх викликала найбільша та найменша книги в світі. Це – гігантський атлас вагою 120 кг виданий 1661 року, що зберігається у Державній бібліотеці Німеччини. Байки Крилова - книга трохи більша за звичайну марку.
            Народилася книга давно. А хрещений батько її – Іван Федоров. Перша друкована книга з*вилася у Москві у 1564 році «Апостол».
                                   «Тиждень книги!» - зазвучало
                                    Серед міста як сигнал.
                                    За годину місто стало
                                    Як один читальний зал…
                                               Лиш з малими читачами
                                               В хаті клопіт вечорами:
                                               Від книжок, хоч треба спати,
                                               Їх ніяк не відірвати.
            Учасники свята, учні ліцею, декламували вірші. Ними були представлені сценки за мотивами українських народних казок. Про хлопчика Андрійка і книжку, яку: «Він скалічив, а тепер не лічить». Нагадали дітям правила поводження з книгою. Глядачі, а це учні 1-4 класів, із задоволенням дивились лялькову виставу «Збережемо книжку» про пригоди, які сталися через необережність її хазяїна. А також «Ведмідь і люлька», «Зайчикова хатка» і «Гостинна хатка».
            Безмежна сила книжки, без неї людина сліпа. Книжка відкриває великий світ, розкриває усі скарби знань. Ми маємо дбайливо користуватися тими духовними багатствами, що створили письменники і народ – читати.

13 комментариев:

  1. Вітаю, колеги! З гарним почином. Привіт із Тернополя.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую. Будемо знайомі.Приємного спілкування.

      Удалить
  2. Книга - наше багатство. І коли дитина читає вона знаходить у ній друга - безстрашного і вірного

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую. Побільше б нових і цікавих надходжень.

      Удалить
  3. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  4. Колеги, вітаю Вас в блогосфері!!! Успіхів Вам, творчого натхнення, цікавих постів, велику кількість прихильників!

    ОтветитьУдалить
  5. Дякую, Полісяночко, за цікавинки - дізналась для себе нову інформацію про книги. А ще - тепер точно знаю, що відбувається в улюблених колег. Гарний пост, так тримати!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую.Буду старатись. Хоча для цього ще треба багато.Але цей пост я створювала без піказок.

      Удалить
  6. Вірю, що такий тренер, як Тетяна Кущук, навчила Вас багато чому. Час від часу буду заглядати до Вас. Валентина Мельничук.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вона не тільки гарний тренер, а ще й хороша людина, з якою приємно спілкуватись. Чекаємо.Будемо раді вашим коментарям.

      Удалить